onsdag 27 februari 2008

Bröstpump och Kentkonsert

Imorgon åker jag och Hugo till Karlstad... Ska bli skoj!

Jag och två kompisar ska på Kentkonsert på lördag så då får Hugo hänga med mormor och morfar....

Har hyrt en bröstpump på sjukhuset, så nu har vi några deciliter om han vill ha på lördag kväll :)


Blir ett kort inlägg då jag lider av lite skrivtorka och trötta ögon...


Dom här har överlevt denna kalla vinter *ironi*

Nu ska jag sova, skriver mer en annan dag!

KRAM

måndag 25 februari 2008

Pyssel och tapetfunderingar

Har ju lovat lite bilder på mitt pyssel, men måste tömma minneskortet i kameran och ladda batterierna för att kunna ta bra kort... men här kommer lite från mobilen, men lite halvtaskig kvalité



Har ju fått upp mina vårgröna gardiner också, men det blir inget kort idag på dom... Så just nu är jag lite kär i färgen grön!


Sen ska vi ju tapetsera om lite här hemma äntligen, så vi kollar på tapeter för fullt och jag har fallit lite för de här två


Den ljusa i merparten och den randiga blir det typ två våder av om jag får bestämma... sen blir det något liknande den breda "brungrå" randen i tapeten som fond i köket. Hittar ingen tapet med den färgen så det kanske blir målad fond.... Men, det får vi se. Vi har inte bestämt oss ännu. Men det ska bli sååå skönt när det är gjort så vi slipper dom hemska tapeterna vi har där nu. Får väl ta före och efter kort när det är dags :)

Dyka tyckte inte Hugo var så speciellt kul, han blev lite förbannad.. däremot gillade han att flyta runt i flytväst och sparka med benen. Imorgon ska vi på halvårskontroll.

Puss å Kläm!

söndag 24 februari 2008

Hälj...

Jaha, då var "hälja" slut då...

Vi har tagit det ganska lugnt, hade kompisar här på lite käk i lördags... sen var det ju såklart melodifestivalen som gällde. Tycker denna tävlig blir mer och mer märklig...

Imorgon är det dags för babysim, vi har ju missat två gånger så imorgon blir det dyk för första gången för Hugo... hoppas det går bra.

Nu har jag äntligen fått upp dom nya gardinerna också, och även pysslat lite... ska ta bilder och lägga ut någon dag. Lär väl bli mer pyssel om jag känner mig själv rätt.. och det gör jag hoppas jag *skratt*
Nä, nu orkar inte mina ögonlock vara öppna länge till, så det är bäst att jag går och lägger mig innan dom faller ihop. Får vara bättre på att blogga imorgon... lite för trött nu egentligen.



Natti natti!

fredag 22 februari 2008

Babyfotagrafering

Idag har vi varit och fotograferat Hugo på Coop för en billig peng, sen kommer man väl att köpa till lite mer bilder än vad själva erbjudandet var på... Tror det blev bra bilder!

Här sitter han och slappar efteråt medans jag, Lotta och Linda tog en kopp kaffe :)

Nu sover han så jag ska passa på att vika tvätt och fixa och trixa lite här hemma, vi får besök imorgon kväll och då vill man ju att det ska vara städat och fint... Får se om jag hinner med att få till det där med gardiner och sånt.. Tar bilder så ni får se isåfall.

Ha en skön helg!

Kram

torsdag 21 februari 2008

Oj oj oj

Nu har jag fört över min "gamla" blogg hit... därav är det samma datum på alla inlägg :)
Och därav kanske inte så snygg "layout" på dom, då jag inte orkade snygga till dom allihop...

Det tog sin lilla tid så jag tänker inte skriva så mycket ikväll.
Tänkte få sova lite jag med... Dom andra två sover redan.

Ska försöka stajla till min sida lite också...

Kramelikram!

Djursafari

När jag igår åkte hem från stan fick jag för mig att ta en liten omväg hem, passade bra då Hugo somnade i bilen och han hade sovit dåligt under dagen så jag tyckte han kunde behöva sova lite...

Kom då på att en kurskompis berättat att hon brukar ta bilen med sina barn på "safari" och kolla på djur :)
Så jag åkte den vägen hem och körde sakta och letade.... Såg ett rådjur och saktade in lite, vi tittade lite på varandra och sedan åkte jag vidare med tanken att det var nog det enda jag skulle se... Sen åker vi nedför en backe och ute på åkern står en skock på ett tiotal rådjur eller hjortar (är osäker, såg inte så bra) och jag kommer på mig själv att säga "titta!"
Ha ha, som ett litet barn... för mig själv....
Tog kort med mobilen, men dom syns ju inte så bra... suck :)

Min älskade sambo känner mig måste jag säga... Han frågade mig häromdagen om jag hört en artist som heter Lykke Li...
"Nä, inte vad jag vet" svarar jag...
"tror du skulle gilla det, din typ av musik"
Och så rätt han har.... :)
Här är en länk... lyssna! www.myspace.com/lykkeli

Blev lite inspirerad av Anna på hennes sida... så nu är jag sjukt pysselsugen, men vet ej vad jag ska ta tag i... Har köpt nya gardiner till vardagsrummet som jag berättat tidigare... men inte fått upp dom ännu.
Måste komma ihåg att köpa strykband imorgon, enklaste sättet att fålla upp gardiner enligt mig :)

Idag har Hugo fått en ny liten tremänning, Adam... en liten sötis!

Kräm kräm!!

Host host, börjar bli mig själv igen

Nu börjar man känna att det går åt rätt håll... är hostig fortfarande och lite seg i huvet, men kom ut på en liten promenad i eftermiddag iallafall.

Det känns att man inte är helt hundra för man vill ju gå i samma tempo som man är van vid OCH prata en massa samtidigt (Jag var ute och gick med Lotta så jag pratade inte för mig själv nä...)



Idag har jag gjort morotspuré till Hugo och det var smaskens tyckte han... Gissade att det skulle gå hem för han kastar sig efter skeden när han får sin fruktdryck med morot, päron och persika... osötad såklart :)



Lite orangetonad blir man lätt av morot :)


Syns inte så jättebra eftersom jag tagit bilderna med min mobil... blir inte så kanonbra bilder eftersom jag inte har någon lampa... :)

Imorgon ska vi åka in till stan och gå på babysång, ska bli kul att komma hemifrån lite och göra något... tror Hugo också är trött på att vara hemma och hosta...



Hej svejs!

Konstiga mirakel och deja vu

Jaha, då har första deltävlingen i årets melodifestival varit :)
Måste bara säga att jag gillade ju faktiskt deja vu och VAD var det för bra med den där Tapper och hennes mirakel?
Ursäkta men, hon var väl bland det tråkigaste jag sett i sammanhanget nånsin... Men, smaken är som baken, delad!

Ja ja, vi är fortfarande förkylda här hemma men det går väl åt rätt håll och vi hoppas vi är piggare imorgon. Ringde primärvårdsjouren idag på grund av den där människan på rådgivningen igår som tyckte vi skulle åka in idag...Men hon lugnade oss och vi konstaterade att det inte behövdes.
Dags att försöka få Hugo att somna om... Han har lite svårt att komma till ro sedan han blev förkyld...

Kramelikram

2 stooora stenar

Fortfarande genomförkyld... och Hugo också, fast han är ganska pigg iallafall...

Är ju farligt att sova! Lyckades få honom att somna, sen ringde telefonen efter fem minuter och då vaknade han. Suck :)
Tycker han behöver sova. Men nu grejjar han i sitt babygym och är nöjd, så det är ju huvudsaken.

Igår kväll ringde läkaren som jag träffade på akuten till mig (jättetrevlig by the way) och berättade att hon fått svar på röntgenbilderna och jag har två stora njurstenar. På 1cm och den andra på 3cm... så hon hade skickat remiss till Huddinge där jag ska på stenkrossning!
Låter ju brutalt, men det sker tydligen med ultraljud på nåt vis...
Skönt att det inte är något farligt iallafall, bara att hoppas att jag inte får ont innan jag kommer iväg på det där.
Det var lite roligt för Patrik tyckte att hon pratade värmländska (doktorn alltså) och det var inget jag tänkte på... så jag frågade henne när jag pratade med henne igår.
Och jodå, hon var från Arvika...
"och du är från Karlstad va?" sa hon *ler*
Skönt att veta att min dialekt fortfarande hörs iallafall... får ofta höra av folk när man berättar att jag är från karlstad "varför pratar du inte värmländska då"
Men, det gör jag ju visst!
Eller någon blandning har det väl ofrivilligt blivit..

Stenhårda kramar från mig! *fniss*

Anden i ravioliburken

Jag och Hugo har kollat på anden i ravioliburken, som var med på bolibompa... Det ni!

Annars har jag kokat nappflaskor för att vänja Hugo, så han har fått vatten ur två olika idag och jaganar en favorit... Så imorgon provar vi lite ersättning i den tänkte jag.
Får väl pumpa ur om han inte köper det där med ersättning.
Sen blev det ju lite godis från okQ8... Ska bli gott.
Nä, nu ska Hugo få pyjamas och lite nezeril tror jag... så han blir en glad bebis som kan andas lite bättre. Stackarn, han hostar så han får kväljningar ibland...

Ps. Av anden i ravioliburken får man bara 2 önskningar... :)

Puss!

Tråkigt och lite ensamt

Vaknade i morse med feber och ont i halsen....
Hugo har iallafall sovit i natt. Han fick nezeril igår kväll och blev väldigt lättad.. han tittade på oss som "varför har jag inte fått det här förut"
Så för en Hugo som hostar och är rosslig och en mamma som är tung i huvet och har ont i halsen är det bara att stanna hemma idag... trisst!
Jag hade sett fram emot en tur till stan och fika med både föräldragrupp och med Cissa :(
Men, det blir ju fler tillfällen.
Hugo vill inte sova idag alls, utan helst SITTA i mitt knä och grejja med någon leksak.. Ska försöka orka med en liten promenad till ica iallafall så kanske han kan sova lite och så får vi båda lite frisk luft. Ska köpa bananer och kanske en liten godisbit... :)
Är ensam ikväll också, Patrik jobbar över och sen ska han repa... Får väl ringa någon så man får prata med någon vuxen också :)
Nä, nu måste jag torka min sons näsa... *ler*

Kanske återkommer lite senare och delar med mig av min otroligt händelserika dag... *ironi*

*slängpuss*

Kissnödig

Då var röntgen också gjord...
Kan säga att jag var sjukt kissnödig under hela undersökningen! Fick ju dricka en liter vatten på en halvtimma innan, så jag var kissnödig när jag gick in till röntgenrummet...
Sen låg jag där på rygg och åkte ur och i den där maskinen och höll andan och andas... och igen... Sen var det dags för kontrastvätskan som dom sprutade in i armen...
"du kommer att bli varm och det kan kännas som du kissar på dig"
*skojja!!! Det känns ju redan som jag kommer att göra det!*
*TÄNK OM jag gör det!*
*pinsamt*
*kissnödig så det gör ont*
Så det blev varmt som en ström från huvet och nedåt, och ja... det kändes som jag kissade på mig fast att jag låg där och knep *skum känsla*

Nä... jag kissade inte på mig :) Men rusade till toaletten så fort jag var klar. Låg där och fick även snurra runt två varv och knep i ungefär 20 minuter totalt och väääldigt kissnödig hela tiden. Men det var ju bra för då var blåsan full som den skulle vara...

NÄ, nog om undersökningar och sånt! Förhoppningsvis slipper jag berätta om något mer sånt...

Hoppas på att Hugo mår bättre imorgon så vi kan åka in till stan och fika med föräldragruppen och sen träffa Cissa... får väl se hur det går inatt.
Natten som var vaknade han flera gånger och va arg för näsan var täppt...

Tja!

Röntgen och förkyld Hugo

Imorgon är det dags för röntgen för min del...
Inte lika nervös för den undersökningen, men lite nervösför resultatet.
Hugo är förkyld *stackarn* han låter som en blandning av en perkulator och en gris när han andas...
Har lagt telefonkataloger under sängbenen vid huvudändan, så det ska bli lite lättare för honom.Tyckte han skulle få lite gott efter gröten förut så det blev lite banan och det gillade han! Så länge han äter och inte har feber så är det ju bra...

Ciao!

Cystoskopi

Japp, då var det gjort! *skönt*

Höll på att dö när jag såg "instrumentet" som dom skulle peta in...
Det var obehagligt, men det gick ju bra. Och det viktigaste var ju att allt såg bra ut.
Får se vad röntgen visar på onsdag...Patrik och Hugo väntade utanför och efter undersökningen åkte vi och käkade pizza.
Nu väntar vi på att Malin och Emelie ska komma på besök, ska bli kul att träffa dom. Hugo ska få lite gröt nu. Han sitter här och försöker skriva han också... får väl skaffa en egen blogg till honom! *fniss*

Tja!

Urologen



Jo, dit ska ju jag imorgon *ryser*


Är ju ärligt talat en aning nervös för denna undersökning, synd att man inte kan få lugnande (eller lustgas kanske *fniss*)


MEN, det ska gå så bra så... Jo då, det har Patrik lovat mig. Så det så! *kram*


Jag berättar hur det gick imorgon!


Idag har Hugo ätit två "isbitar" palsternacka och potatis minsann OCH ätit en portion gröt nu på kvällen...


det kan bli en aning kladdigt när man äter och är fem månader gammal...






Så då är det ju noga att man borstar lilla tanden efter


Nu ska jag snart kolla på "en annan del av Köping" :)
Vilka underbara människor! Har sett fram emot en fortsättning på detta program...
Vad har du för favorit på dumburken?
Kramelikram!

Ordning och reda?

Ja, det skulle jag vilja ha här hemma!
Just nu känns det som vi är på god väg men under vägens gång kan det kännas väldigt rörigt! Har ju tapetsering framför oss, bara vi bestämt oss för tapet.
Ska försöka åka in till stan och kika lite i veckan tänkte jag. Datorn har ju äntligen hittat till sitt rum, så nu är det hyllor som ska upp så vi kan packa upp kartongerna som står där inne... fortfarande! Efter 1½ år *fniss*
Sen vill jag möblera om i vardagsrummet, men då måste vi köpa lite nya sladdar till tv:n först... får väl försöka få till att köpa det i helgen kanske. Patrik vet väl vad det är vi ska ha.
Potatis och Palsternacka tyckte Hugo va mycket bättre än bara potatis... så det ska han få imorgon också!
Har nu även fått tid till urologen, ska dit på måndag och är faktiskt nervös för den undersökningen! Jag tyckte ju katetern var bland det jobbigaste med mitt kejsarsnitt.... och det här är ju liknande, fast dom går ju upp längre... *ryser*
Nä, nu ska jag slappa lite i soffan innan det är dags att sova...
Puss i pannan!:)

Promenad och äcklig potatis

Har inte alls hunnit med det jag hade tänkt mig idag...
Jag och Hugo tog en sovmorgon, eller vi somnade om efter hans första mål mat vid 07 och sov gott i några timmar till :)
Hugo är lite kinkig och har varit det några dagar... gissar att det är tänderna som spökar eller att han är i en tillväxtperiod då han äter lite oftare än annars.
Så jag får inte så mycket tid för mig själv på dagarna just nu... (Hugo sitter nu i mitt knä och försöker skriva han också...)
Det blev en promenad med Annika och Thea iallafall. Och äntligen kom jag ihåg att hämta mitt te som jag beställde på öppna förskolan för flera månader sedan :) Kanel och äpple, så det får bli en kopp ikväll.
Hugo fick nästan kväljningar av sin potatis-smakportion idag... funderar på att prova morot imorgon så han får en ny smak... har ju kört potatis i tre dagar nu. Men, man ska väl ha lite tålamod... så vi får se hur vi gör.Hugo fyller 5 månader idag, tiden bara rinner iväg! Har ju snart bara ett halvår kvar tills jag ska börja jobba igen, suck! :)
Tror jag ska åka in och handla lite på Willys sen när Patrik kommer hem, skönt att få komma iväg själv även om det bara är för att handla. Får förbereda en flaska till Hugo ifall det krisar och hoppas att det funkar isåfall.
Nu vill inte Hugo sitta still längre... Just ja, nu har jag fått tid för röntgen... den 6/2, Skönt att det händer nåt.
Sköt om er!

Tänder

Hugo har fått sin första tand, det är en liten men vass bit som kommit upp fram i nederkäken :)Det va Patrik som upptäckte det i lördags när Hugo bestämde sig för att suga lite på pappas finger...
Känns som han plötsligt blev mycket större på en gång.
Annars har jag råkat ut för lite skrivtorka dom sista dagarna :) Helgen har varit lugn, med lite mat hos svärmor och hemmapyssel.
Idag har vi varit på babysim och det va skoj som vanligt, nästa gång ska barnen dyka... Ska bli spännande att se den reaktionen!
Imorgon ska vi bara va hemma jag och Hugo, ska försöka få tid att hänga upp nya gardiner i vardagsrummet och städa lite.
Idag har jag hunnit med lite "måsten" som att tvätta och dammsuga :)
Får väl beta av några till imorgon *ler*
Ha de gott!

Samtal väntar!

Visst är det lustigt med en del personer... När man pratar i telefon och så piper det till... "oj, vänta det ringer... ska bara kolla vem det är" "ok"*väntar* *väntar* *väntar*
HUR lång tid kan det ta att "kolla vem det är" Ärligt!!! Efter två minuter... Nä, nu lägger jag på. Och väntar mig då att personen ringer upp när den "kollat klart vem det va som ringde..."
Men, nej då! Inte ska väl då JAG behöva ringa tillbaka... Kanske skulle ringa och fråga vem det va, eftersom den personen måste ju ha varit SÅ mycket viktigare/roligare än mig eftersom jag fick sitta där och lyssna i en tom lur i två minuter... för att denna någon "skulle kolla vem det var"
Visst är vi människor sjukt nyfikna! Som har en sådan funktion på telefonen...Själv så har vi inte den funktionen här hemma... pratar vi i telefonen så är det UPPTAGET! Är det så att någon akut måste få tag på oss så har vi ju varsin mobil som man kan terrorisera tills vi svarar där :) *lustigt* Ja ja, nu har jag fått tyckt till lite om samtal väntar...

vad tycker du? Dumpar man den man pratar med för att man får ett till samtal???
Det går ju att trycka så det blir upptaget också...

Idag ska vi till stan och fika med föräldragruppen. Förra gången bytte vi blöjor med varandra *asgarv* Det är då man börjar fundera på att skaffa en hobby som inte har med bebisar att göra... Har kollat lite på scrapbookingkurser, men det är ju så otroligt dyrt... får väl önska mig nåt sånt när jag fyller år kanske...

Ha en bra dag!
kram Nina

Försäkringar!

Vilken djungel det är med försäkringar!
Vi har kollat över våra försäkringar och bestämt oss flera gånger... :) Men sen ändrat oss och ändrat tillbaka osv...Sen bestämmer man sig och då säger det konkurrerande bolaget "men har ni tänkt på det här... bla bla bla" så säger nästa bolag "men vi har dom här villkoren... och bla bla bla" SUCK!!!
Det gäller att kolla alla undantag, sen om man verkligen behöver försäkringen så fick man väl inte bli sjuk en måndag mellan 12 och 15.... *otur*
Vi har hållt på i flera månader känns det som. Idag har vi bestämt oss, så nu är det klart... skönt!Försäkringar är ju värre än försäkringskassan... och det är ju också en djungel...
Var på gyn och blev undersökt idag och där hittade dom inget fel på mig iallafall... alltid något :) Bara att hoppas att man får dom andra undersökningarna avklarade så fort som möjligt också.

Nu ska jag passa på att pussa lite på Patrik innan det är dags för honom att sova... :)
Skönt att det är fredag imorgon så man får lite sällskap av honom här hemma i helgen.
Sov gott!Kram N

Akuten....

Upptäckte att jag hade blod i urinen i förrgår så jag ringde vårdcentralen igår, fick en akuttid... Lämnade urinprov och blodprov. Var inte urinvägsinfektion som dom trodde.
Läkaren remitterade mig till kirurgakuten.
Jag hade ju Hugo med mig, och på akuten vet man ju aldrig hur länge man blir sittandes... Hade tid på vårdcentralen vid 13.30, kom till akuten vid 15.15.Patrik kom dit också, kändes bra ifall det skulle krångla med Hugo... och även skönt bara att ha honom där.
Fick vänta ungefär två timmar innan vi fick ett rum *jättemysigt akutrum* ( va en sköterska som ironiskt sa att vi fått det mysigaste rummet )Strunt samma! En läkare frågade lite frågor och gjorde samma undersökning som läkaren på vårdcentralen.
Fick sen reda på att jag skulle lämna blod och urinprov.. igen... *väntade* *väntade* och sen ringde jag på klockan efter en halvtimma/timma och frågade vad som händer med mig...
"Du ska få lämna prover" och sen antagligen åka upp till gyn för en udersökning där också... ok, bara att vänta då...
Tillslut fick jag lämna blodprov... sen *väntade* *väntade* tills jag frågade om jag inte skulle lämna urinprov och jodå... Så kom en sköterska med en mugg och visade vart jag skulle ta vägen... Tack.
Någon timma till och inget händer...Hugo började tröttna och blev lite rödmosig i ansikten... blev ju varmt i det lilla mysiga rummet... Öppnade dörren och ställde mig utanför en stund.... Tillslut kommer en sköterska och säger "längtar ni hem?" JAA, svarar jag och börjar gråta... :) Hade inte hunnit med att fixa lunch och trodde ju inte det skulle ta sååå lång tid... klockan va nu 18.30 ungefär... "nä men så här kan vi ju inte ha det" sa hon...
Jag förklarade att jag va mest hungrig och trött... DÅ berättade hon att det ju finns en automat med lite dricka och annat... så jag skickade iväg Patrik till den.... Har nog aldrig smakat så gott med Start och Yoghurt och Coca cola :)Konstigt att man inte kommer på en sån sak själv....
Tillslut kom läkaren tillbaka och sa att vi skulle få åka hem... Gyn hade mycket folk och dom ville inte att jag skulle behöva vänta så länge till (med tanke på Hugo också) så jag skulle få en tid i veckan...
Sen berättade hon att jag skulle bli kallad att röntga njurarna och sen skulle dom gå upp och kolla i urinblåsan... huga....
"dom här undersökningarna gör vi för att kunna utesluta en tumör""TUMÖR" *ekar i mitt huvud*
"Nu vet jag att det enda du tänker är Tumör, men jag säger inte att det är det utan att vi måste undersöka så att det inte är det
""mmmm"
SÅ, nu försöker jag att inte tänka TUMÖR hela tiden... svårt men...Dom ringde från gyn precis och jag får komma i eftermiddag... Skönt att få en undersökning ur världen iallafall....

Nu ska jag laga mat! :)

Kram från mig!

Godnatt

Nu är det dags att sova... Har hunnit med några av mina måsten iallafall :)
Är så skönt, Hugo har somnat vid 21 (+-en halvtimma) flera kvällar i rad nu.
Skönt att få lite egentid på kvällen.

Kram från mig

Jaha, då har man en blogg då...

Tjolahopp!

Tänkte prova på det här med att blogga... Känns som alla bloggar nu för tiden!
Vilken fluga, undrar om det är SÅ 2007 eller om det är något som kommer att hänga kvar länge :)
Idag har jag en lugn och skön dag hemma. Borde ta tag i hemmet, plocka undan julen klart i kartongerna... (har bara plockat undan och ställt grejerna framför kartongerna... *ler*) Sen BORDE jag tvätta, diska, handla... såna där måsten. Och visst, det känns trisst när man har dom framför sig, men ack så nöjd man blir när man gjort dom där måstena... Men, då kommer man på fler saker man BORDE göra... Suck! :)
Nä, här har jag inte tid att sitta längre!Måste ta tag i mina måsten!
Vad har du för måsten framför dig? Berätta! :)

Kramar Nina

tisdag 19 februari 2008

Bloggbyte

Ska flytta över min blogg hit... *vänta*